2010. március 12., péntek

Várjuk a gólyákat ... és a tavaszt...

Ilyen didergős képet mutat Nagyhalászban és Zalaistvándon a gólyakamera március 12-én... két hét múlva jönnek a gólyák... és talán a tavasz is.
Darányban és Nagybajomban is havazott az elmúlt napokban... csakúgy, mint a Hortobágyon lévő, sajnos nem igazán jó kameraképpel bíró gólyafészeknél...


A kölkedi, a röszkei, a kiskőrösi és a dunabogdányi gólyakamerák nem működnek. A kölkedi MME-üzemeltetésű kamera, talán bízhatunk benne, hogy a gólyák hazaérkezéséig sikerül megjavítaniuk. A röszkei gólyakamera üzemeltetője technikai problémáról tájékoztat a weboldalán. A dunabogdányi kamerát eddig működtető cég nem tudja vállalni tovább ezt a feladatot, ez a kamera sajnos nem fog újraindulni. A kiskőrösi gólyakamerát a fészek mellett lakó vállalkozó üzemeltette és finanszírozta tavaly sokak örömére, reméljük az idén is elindítja.

Tavaly a Hortobágyra érkezett meg az első "webkamerás" gólya március 25-én, és két nap múlva már minden működő webkamerás fészekben láthattunk gólyát... 2008-ban a Hortobágyra és Zalaistvándra néhány nappal korábban, március 22-én megérkeztek... E hosszúra nyúló tél után az idén vajon mikor szállnak le a fészekbe?

Nincsenek megjegyzések: