2010. március 11., csütörtök

Fülesbaglyok

Több webkamerán keresztül is figyelhetjük fülesbaglyok költését. Tojásrakásra készülődik a fenti képen látható németországi uhu , a sziklaüregről kitűnő képet ad - éjszaka is - a kamera, lehet, hogy már ma megláthatjuk az első idei tojást?
Egy hollandiai sziklapárkányon évek óta fészkelő nagy fülesbaglyot (bubo bubo) mutat egy másik webkamera. Érdemes megnézni a kamerakép melletti videofelvételeket, amelyek az utóbbi napok legérdekesebb perceit rögzítik.
Korán költő amerikai uhuk fészkeiben már a fiókák is növekednek. Egy halászsasfészket foglalt el ez az uhu - pár napos fiókákat rejteget, április vége felé repülnek majd ki... A halászsasoknak új fészkelőhelyet kell keresniük, az uhukkal nem fognak szembeszállni... (A szakértők az amerikai madárfórumon azt tették közzé, hogy a téli vándorlásukból hamarosan visszatérő halászsasoknak nincsenek jó esélyeik az idénre... ha találnak is a közelben megfelelő fészkelőhelyet, az uhuk levadásszák a fiókáikat... ilyen a természet...)
Egy másik amerikai uhu fészekben már majdnem egy hónaposak a fiókák - két "gombolyag" leseget ki a nagyvilágba... hamarosan tollasodnak... (ez a kamera nem ad folyamatos közvetítést, óránként tesznek közzé képeket.)Képmentések: Betty - Webmadarász fórum. További képek még több bagolyfészekről a Webmadarász fórumban!

Nincsenek megjegyzések: