2008. szeptember 21., vasárnap

PetHo-gólya Csádban telel

PetHo-gólya már két hete Csádban van, valószínűleg ezen a környéken tölti a telet. Aki nézi azt a német nyelvű fórumot, amely a jeladós PetHo-gólya útját követi, láthatja, hogy a fórumtopiknak az a címe, hogy "PetHo, Princesschen örököse".
Princesschen volt az első gólya, akit 1994-ben jeladóval láttak el Loburgban, a németországi gólyacentrumban. Nagyon híres gólya lett, tv-műsorsorozatok figyelték életét, 2004-ben a Deutsche Post bélyegen is szerepeltette. 2006 őszén indult utolsó vándorútjára, a történet ebben a fórumban nézhető vissza. 2006 decemberében Dél-Afrikában a híres gólyahölgy 14 éves korában elpusztult, és nem tért vissza többé Loburgba. Élettörténetét ebben a fórumtopikban írták meg.
A loburgi gólyacentrumból az idén három jeladós fehér gólya útját követik: PetHo mellett Annamarie és Albert von Lotto útját. Annamarie-gólya már három hete Szudánban van, ezen a környéken telelt tavalyelőtt és tavaly is. Albert von Lotto-gólya későn indult, szeptember 8-án, és szeptember 17-én járt Isztambulnál, azóta már biztosan megtett jópárszáz km-t Afrikában.

Nincsenek megjegyzések: