2008. szeptember 19., péntek

Antónia-gólya visszatért fészkébe

Antónia-gólya a Bad Waldsee-ben lévő nevezetes webkamerás gólyafészek nevezetes lakója. Áttelelő gólya. Néhány kép, amint Antónia a havas januári-februári napokon a fészekben álldogál, itt és itt látható. Antónia-gólya idei költési évadja bizony szomorú volt - párja, Willy-gólya - aki nem áttelelő gólya volt, csak tavasszal érkezett vissza a fészekbe Antóniához - május 5-én balesetben elpusztult, négy kicsike fiókájukat gólyamentők más fészkekbe telepítették át, az ottani gólyaszülők befogadták őket, és három fióka szépen fel is nőtt, meggyűrűzték őket. Willy balesete után pár nappal gólyaharc volt, és egy fiatal gólyapár elfoglalta a fészket, mert két gólya erősebb, mint egy. Antóniának mennie kellett a fészekből.

És most, télire, miután a fészekfoglaló fiatal gólyapár minden bizonnyal útrakelt Afrika felé, Antónia, a fehér gyűrűs gólya visszatért a fészkébe, és "bevackolta" magát a "lugasba" - a fészek közepén magasra nőtt fűbe.
Képek Antónia visszatéréséről itt (Webmadarász fórum) és itt (Feathery Friends fórum) és itt (Storchenhof-Loburg fórum ) és itt (a webkamera archívuma).
Egy video Antónia-gólyáról itt.

Nincsenek megjegyzések: