2011. június 21., kedd

Meggyűrűzték a zalaistvándi gólyafiókákat


Három gólyafiókát gyűrűztek meg ma reggel a zalaistvándi webkamerás fészekben, a negyedik fióka tegnapra sajnos elhalt, tetemét lehozták a fészekből. Az előző napokban, hosszú szárazság után csapadékos,hűvösebb idő volt azon a tájon, lehet, hogy ez okozta a szépen növekvő fióka váratlan pusztulását. Május 15-e körül keltek ki.

További képek, animációk a Webmadarász fórumban!


Update, június 22.

Sajnos, mint a webkameraképen látható, a mai napon elpusztult az egyik, tegnap gyűrűzött fióka. Vajon mi történhetett vele? Betegség támadta meg? Már csak ketten vannak...Update, június 26.

Sajnos, a harmadik fióka is elpusztult pénteken... A negyedik fiókát a pár nappal korábban itt gyűrűző madarász szakember lehozta a fészekből, és saját otthonában eteti, a fióka növöget. Eredetileg a fenékpusztai madármentő állomásra tervezték vinni, de féltek, hogy esetleg megfertőzi az ott lévő többi madarat. Ebből arra következtethetünk, hogy a szakemberek valamilyen fertőzést, betegséget gyanítanak a váratlan és gyors fiókapusztulások okaként...

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ma reggel június 26.-án sajnos én már csak egy fiókát láttam,és tegnap mikor ránéztem délután a webkamerára,úgy tűnt elpusztult az egyik,ma meg is bizonyosodtam róla.Szegénykékkel mi történhetett?5-ből 1...Betegség?Vajon a szülők visszajárnak etetni?Mert nem szoktam látni őket soha..Nagyon sajnálom,mert gyönyörű állatok,és ritkaság már látni,nem úgy mint nagymamáink idejében.Vigyázzunk ezekre a csodás állatokra,a környezetünkre.Sokan megmérgezik őket,de miért?Lehet mi majd már csak fotón mutathatjuk agyermekeinknek...Ha valaki tud valamit miért pusztulhatott el 4 fióka,és mi van a szülőkkel,írja meg légyszíves!