2010. június 28., hétfő

Szomorúan...

Szomorú esti kép a nagyhalászi gólyafészekből... hiányzik Harmat-gólya, a tojó... tegnap találták meg, áramütés, ma eltemették... a két fiókát Halász-gólyának kell etetnie egyedül a következő két-három hétben, míg kirepülnek... az időjárás okozta idei gólyatragédiák sokasága után egy újabb ... :-(((

Volt néhány nap, amikor ebben a fészekben heten laktak - két gólyaszülő és öt fióka... mára csak ők hárman maradtak...
(Az áramütéses gólyabaleset részleteiről egyelőre semmit nem tett közzé az MME, nem tudni, hogy a fészek közelében történt-e, milyen villanyoszlopon történt, hogyan, stb. Pedig egy celebgólya végzetes balesete sokakat érdekelne...)Képmentés: Mária55 és Guidorace20 -További képek, animációk a Webmadarász fórumon!

Két szép "szerelmes" kép az idei tavaszról, Harmat-gólya emlékére:

Képmentés: Öregferi - Webmadarász fórum

Egy helyszíni fotó a gólyapárról, Pusi készítette június 9-én.
Update, június 29.
Az MME a gólyaadatbázisban a következőket jegyezte be ma az esetről: "2010. június 27.: 1 "öreg" madár elpusztult áramütés miatt. Késő délután, fél hét körül, Harmat áramütés következtében elpusztult. Feltételezésünk szerint a közelben fészkelni próbáló párral kerültek összetűzésbe, s a verekedés során Harmat beesett a vezetékek közé."

Update, július 5.
A nagyhalászi gólyakamera hivatalos blogjában ma jelent meg a részletes ismertetés Harmat-gólya pusztulásáról: itt. 200 méterre a fészkétől találták meg, egy villanyoszlop alatt, amelyről mindössze egy kis területen hiányzott a szigetelés... :-(

2 megjegyzés:

Romesz írta...

Szegeny madarak, szomoru lettem nagyon most :( Remelem Halasz elbir a nyakaba szakadt nehez feladattal.

G írta...

Rendszeresen etet, elég sűrűn fordul, minden jel arra mutat, hogy a kisgólyákat jól táplálja, el tudja látni... Elég nagyok, ugrálgatnak, szökdécselnek már!

Tragikus év az idei sok webkamerás fészekben... :-(