2010. március 20., szombat

A hortobágyi webkamerás fészekbe megérkezett a gólya

Ő az első webkamerás gólya idén, aki hazaérkezett. Tegnap este látták először a hortobágyi fészekben. Tavaly március 25-én, előző évben 22-én, 2007-ben pedig már március 14-én hazaérkezett. A hím gólya érkezik először többnyire, szóval ő valószínűleg Hunor-gólya, tegnap este óta őrzi-rendezgeti a fészkét, viselkedése alapján nem átmenővendég-gólyának tűnik, hanem a fészek gazdájának. Tavaly párjával négy kisgólyát neveltek fel. A kamerakép sajnos nem a legjobb, keveset mutat meg a gólyák életéből. A következő fotó a helyszínen készült, tavaly júliusban a kisgólyák repülésgyakorlatairól - Pusi, a Madarak szigete fórum tagja készítette. (Egy animáció a fészek tavalyi életéről: itt.)Update, 15.00.
Ma délelőtt a helyszínen készített fotósorozatot Hunor-gólyáról Pusi, a Madarak szigete-fórum tagja. A gólya a képeken láthatóan jó kondícióban van - tollászkodik, megkezdte a fészek renoválását, várja haza párját, Tünde-gólyát. A teljes képsorozat: itt.

Update, 18.00: Ma délután a párja is megérkezett, a webkamera nézői szép szerelmes jeleneteket is láthatnak, "készülnek" a gólyatojások.

Képmentés - Margó77 - További képek a Webmadarász fórumon!

1 megjegyzés:

Gábor írta...

Hunor-gólya párját Hajnal-gólyának hívjá nem Tünde-gólyának