2010. február 13., szombat

Nem tollasodik...

Képmentés: Betty - Webmadarász fórum

Nem tollasodik a kolibrifóka a kaliforniai fészekben... pedig életkora alapján már a szárnypróbálgatásnak lenne az ideje... A kolibrifóka sorsa erősen foglalkoztatja a webkamera népes nézőtáborát, egy webes újságban cikket is írtak róla. A kamera üzemeltetője, akinek a kertjében van ez a rózsafa, elmondta, hogy már hét éve fészkel nála a kismadár. Ez a fióka ugyan visszamaradt a növekedésben, de egészségesnek látja, ám ha szükséges lesz, madárkórházba is elviszi. Január 19-én keltek ki a fiókák, esős, viharos idő volt azokban a napokban. Az egyik fióka öt nappal később elhalt. Több mint 3 hetes a Sassy-nak keresztelt fióka, az előző költésnél ilyen idős korukban már kirepültek...

Képmentés: Öregferi - Webmadarász fórum

Egy másik kaliforniai kolibrikamera által figyelt fészekben lévő két tojás pár nap múlva kikel... A kolibrimamát Buzzie Bea-nak keresztelték...

Update, febr.17. A fejlődésben visszamaradt fiókát kolibriszakértők is megnézték, és úgy ítélték meg, hogy az a legjobb, ha a kolibrimama nevelgeti továbbra is. Valószínűsítik, hogy a táplálkozása nem volt megfelelő, a kikelése utáni időszakban esős, viharos időjárás volt, és a kolibrimama nem talált elegendő rovarféleséget tápláléknak. A Phoebe-nek keresztelt kolibri Facebook-oldalán követhetők a hírek: itt.

Update2, február 18. A fejlődésben visszamaradt fiókát ma elvitték madárkórházba, talán sikerül feltáplálni, kiröptetni, nem fogják visszahozni ebbe a fészekbe.

Update, február 20. Sajnos nincs happy-end... a tollazathiányos fiókát nem sikerült felnevelni, meggyógyítani, február 20-án elhalt.

Nincsenek megjegyzések: