2009. május 27., szerda

Ítéletidő

Végtelenül szomorú képet lát, aki most a svájci webkamerás gólyafészekre kattint. Elpusztultak a tegnapi ítéletidőben a fiókák. Erős vihar, jégverés volt azon a környéken is, és Nyugat-Európa több más részén. A kisgólyák ahhoz már nyilvánvalóan nagyok voltak - egy hónaposak! - , hogy a szülők képesek legyenek teljesen betakarni, ahhoz meg kicsik, hogy ilyen erős természeti csapást túléljenek... Nagyon-nagyon szomorú kép. A két gólyaszülő tehetetlenül téblábol az elhalt kisgólyák mellett... Vajon hány gólyafészek - és más madárfészek - kis lakói estek áldozatul a jégveréseknek, viharoknak? Itt a gólyafészek: foto1, foto2.

Emlékül egy kép, amely éppen egy hónappal ezelőtti - három fióka akkor bújt ki a tojásból... Egy tegnap reggeli kép - ekkorára nőttek egy hónap alatt:

Kép: Angie - Storchenhof-Loburg fórum.
Update: A délutáni órákban a kisgólyák tetemét tűzoltók segítségével eltávolították a fészekből.
Update2: Délután 5 után tették közzé a hírt, hogy a pfaffenhauseni gólyafészekben is elpusztult mind a 4 fióka a jégesős viharban, a webkamera is elromlott, és valószínűsítik, hogy a nagy zivatar által érintett régió kisgólyáinak nagy része nem élte túl a természeti csapást... További infok a Webmadarász fórumban: itt és itt.

Nincsenek megjegyzések: