2009. március 22., vasárnap

Gólyaélet

A magyarországi webkamerás gólyafészkekbe még nem érkeztek meg a gólyák, de bármelyik nap megérkezhetnek, itt az ideje... Számos európai webkamerás gólyafészekben azonban már javában zajlik a gólyaélet. Szívderítő és szomorú életképek egyaránt akadnak.
A spanyolországi Aloverában már három tojás van! Öregferi képmentése a Webmadarász fórumról Mindkét gólya ágat hoz a csőrében a fészek erősítéséhez - Bad-Waldsee-ben.
Az egyik bornheimi fészekben március 18-án két hím gólya harcba keveredett, és a győztesnek a szeme eléggé megsérült. Az első képek alapján úgy tűnt, hogy a gólya elveszítette jobbszeme világát, de a mostani képeken már a gyógyulás látszik.

Margó77 képmentése

Öregferi képmentése

A portugáliai gólyafészekből sem csak jó híreket közvetített a webkamera. Már két tojás gurult el a fészek közepéről, amelyekből nem lesz sajnos fióka. És bár sokat rendezgeti a fészket a gólya, valahogy továbbra is olyan áta-bota... Idegen gólya is tévedt ma a fészekbe, akinek távoznia kellett persze, ám eközben fennakadt az elektromos vezetéken ... itt egy video... Ez a fészek egy elektromos távvezeték tetején van, a webkamera felszereléséről készített videon jól látszik, hogy milyen magasan.


Öregferi képmentései - további képek, infok a Webmadarász fórumban!

Update, március 23. Bár a video és a képek alapján a vezetéken fennakadt gólya élettelennek tűnik, a webkamera üzemeltetői tudatták a weboldal látogatóival, hogy a gólya nem szenvedett áramütést, ki tudott szabadulni a "beakadásból", másnap látták a földön, a lába megsérült, de repülni rendesen tudott. Szóval megúszta szerencsére...

Update, március 25. A sérült lábú gólya megjelent a fészekben és kitartóan harcol érte... ebben a blogbejegyzésben az első video a gólya balesetét mutatja, a második videon pedig látható, hogy kicsit ugyan billeg, de használni tudja a sérült lábát is.


Kép:Margó77 - Webmadarász fórum

Nincsenek megjegyzések: