2008. augusztus 29., péntek

Nagyhalászból is útra keltek

Ma éjjel már a nagyhalászi gólyafészek is üres volt: tegnap reggel az egyik öreg gólya még itt volt, ma már nincs, ő is elindult hát az afrikai útra. Három nappal később indult, mint párja, augusztus 25-én lehetett utoljára együtt látni a két gólyát a fészekben. Négy fiókát neveltek fel idén a párjával. A fiókák már hetekkel ezelőtt elhagyták a fészket, a fiatal gólyák csapatokba verődnek, és korábban nekiindulnak a nagy útnak, mint a gólyaszülők. Az egyik fióka madárrehabilitációs tanyára került, onnan indult el Afrika felé, története itt olvasható.
Egy kép május 12-ről, még épphogy kikeltek a fiókák:

Egy május végi kép a szép gólyacsaládról:
Július 5-én már ekkorák voltak a fiókák, és repkedésre gyakorlatoztak. Egy hét múlva kirepültek. Egy kép augusztus 18-ról, amikor még mind a ketten itthon voltak: Idén március 23-án érkeztek vissza a nagyhalászi gólyák, április 5-12. között rakták a tojásokat, május 10-13 között keltek ki a fiókák. És mostanra mindannyian útra keltek melegebb éghajlat felé...Viszontlátásra hét hónap múlva!
A zalaistvándi fészekből már augusztus 21-én, a darányi webkamerás fészekből augusztus 17-én elindult téli vándorútjára az utolsó gólya.
Nosztalgiazene - Indián nyár.

Nincsenek megjegyzések: