2008. május 25., vasárnap

Másutt is...

A németországi Vetschau webkamerázott gólyafészkében - http://www.storchennest.de/de/index_427.html - ma délután hasonlóan tragikus jelenetek játszódtak le, mint a darányi gólyafészekben a múlt hét szombatján -lásd május 17-i bejegyzéseimet. Itt is lenyelte két - valószínűleg beteg - kisfiókáját a gólyaszülő. Az esetről - németül - itt lehet olvasni és képeket nézni: http://www.storchennest.de/forum/viewtopic.php?t=263&postdays=0&postorder=asc&start=2460. Csak két fióka maradt a fészekben.

Ebben az angol nyelvű gólyafigyelői fórum-topicban lehet követni a sok-sok webkamerás fészekben a fiókák születését: http://featheryfriends.com/phpBB2/viewtopic.php?t=129
Sajnos több fészeknél van már "mínusz-jel" is.
(A fenti angol nyelvű fórumon a magyar webkamerás gólyafészkeket is követni lehet, a magyar gólyafórumon sajnos nincs ilyen "fészekállapot-jelző" topic. A Nagyhalászra vonatkozó információ hibás az angol nyelvű topicban. Az egyik fióka múlt heti pusztulását jelzi, pedig szerencsére mind a 4 nagyhalászi fióka virgoncan növekszik a fészekben!)
Update, június 8.
A német nyelvű gólyarajongói fórumról eltávolították a fiókák szülő általi lenyelését mutató webkamerás képeket. A magyar nyelvű gólyarajongói fórumon sem lehet a darányi fészekben történt hasonló esetekre vonatkozó képeket találni. Ezeken a fórumokon ez állítólag hozzátartozik a "netiketthez". Annyira szeretik a gólyákat, hogy ilyesféle gólya-tettekről nem közölnek fotókat.
A nagyhalászi fészekre vonatkozó téves információt időközben kijavították.

Nincsenek megjegyzések: